3. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresine Ev Sahipliği Yapıyoruz

25.07.2017

Ülkemizde Sosyal Bilimler alanında öğrenim gören Uluslararası lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarını sunabilecekleri, bilgi paylaşımında bulunabilecekleri, çeşitli atölyeler ve farklı etkinliklerle ortak çalışmalar üretebilecekleri bir akademik ortamın temin edilmesi amacıyla düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi; 2-3 Aralık tarihleri arasında İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğinde Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek.

Dünyanın dört bir yanından ülkemize eğitim için gelen uluslararası öğrencilerin akademik donanımlarının artırılması, entelektüel birikimlerine katkı yapılması ve kendilerini geliştirme fırsatları sunulması önemli görülen hususlar arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda, uluslararası öğrenciler için hâlihazırda yürütülen faaliyetlere ek olarak ülkemizde Sosyal Bilimler alanında öğrenim gören Uluslararası lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarını sunabilecekleri, bilgi paylaşımında bulunabilecekleri, çeşitli atölyeler ve farklı etkinliklerle ortak çalışmalar üretebilecekleri bir akademik ortamın temin edilmesi amacıyla Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi düzenlenmektedir.

Kongrenin teması “Çatışma Bölgeleri ve Çözüm Arayışları” olacaktır. Ayrıca Kudüs başlıklı özel bir oturum gerçekleştirilecek olup, Kudüs ile ilgili çalışmalar öncelenecektir. Kongrede Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, İnsan Hakları, Diaspora, Göç, Mülteciler, Edebiyat, Felsefe, İletişim, Hukuk, Sosyal Politikalar alanlarının yanı sıra sosyal bilimlerin diğer bilim dallarına ait bildiriler kabul edilecektir.

Değerli katkılarınızı bekliyoruz.

Kongre için önemli tarihler:

30 Eylül 2017 – Son Özet Gönderim Tarihi

10 Ekim 2017– Kabul Edilen Özetlerin İlanı

5 Kasım 2017 – Tam Metinlerin Son Gönderim Tarihi

20 Kasım 2017 – Kabul Edilen Bildirilerin İlanı

25 Kasım 2017 – Kongre Programının İlanı

2 - 3 Aralık 2017 – Kongrenin Düzenlenme Tarihi

3. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.