15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız!

15.07.2017

Milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi, maruz kaldığı menfur darbe girişimine karşı bir büyük kahramanlık destanı yazdı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak bizler, o gece hakkının, hukukunun ve kazanımlarının bizzat koruyucusu olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimizle birlikteydik, milletin ta kendisiydik. Kendilerini minnet ve rahmetle andığımız şehit ve gazilerimizin hiç düşünmeden, hesap etmeden ortaya koydukları o tavır, istiklal ve istikbalimizin teminatı oldu. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi yeniden Çanakkale ruhu ile perçinleyen o kahraman şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diliyor; kahraman gazilerimize de bir kez daha minnetimizi ifade etmek istiyoruz. Ne yapsak onlara olan borcumuzu ödeyemeyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bizler 15 Temmuz sonrası ile başlayan süreçte üzerimize düşen görevlerin idrakindeyiz ve her zaman olduğu gibi yine istiklal ve istikbalimizin teminatı milletimizle beraberiz. Bizler 15 Temmuz’u unutmadık ve hiç unutmayacağız!

O günden bu yana geçen 1 yıllık süreçte, kahraman milletimizin yazdığı destanı her fırsatta anarak unutturmamak için pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Bu haberde bu etkinlikleri hatırlamak istiyoruz.

Menfur darbe girişiminden hemen sonraki günlerde Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve diğer Üniversitelerin Rektörleri ile birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret ederek o gece hain darbecilerin elinden hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezdiler.

Yine aynı günlerde Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Samastı ile birlikte gazilerimizi hastanemizde ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, gazilere millet olarak borçlu olduğumuzu, onların vatanseverlik ve cesaretleri sayesinde milli irade hâkimiyetinin sürdürülebildiğini ifade ederek, her türlü sağlık hizmeti ve dualarımızla gazilerimizin yanında olacağımızı belirtti.

19 Ekim 2016 tarihinde, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesinde düzenlenen ve Üniversitemizin paydaş olduğu “Akademik Büyüteç İle 15 Temmuz Sempozyumu”nda 15 Temmuz Şehidimiz Prof. Dr. İlhan Varank’ı minnet ve rahmetle andık.

25 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemiz ile Üsküdar Belediyesi işbirliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın ve yurt içinden/dışından değerli konuşmacıların katılımı ile Üsküdar Gençlik Merkezinde “15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar’da ve Her Yerde” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Sempozyuma Bakan Kaya’nın yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, Prof. Dr. Fahri Ovalı, Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

15 Temmuz Şehitlerimize adanan 38. İstanbul Maratonu’nda (Kahramanlar Koşusu) İstanbul Medeniyet Üniversitesi ailesi olarak biz de yer aldık. 13 Kasım 2016 Pazar günü saat 09.30’da Altunizade Köprüsünde başlayan koşuya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, Prof. Dr. Fahri Ovalı ile birlikte akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Güney Yerleşke C Blokta bulunan C-02-02 numaralı amfiye, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

25 Mayıs 2017 günü Konferans Salonumuzda Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. M. Lütfullah Karaman’ın moderatörlüğünde “27 Mayıs'tan 15 Temmuz'a Darbeler ve Demokrasi” konulu panel gerçekleştirildi. Panel öncesinde Haluk Perk'in 27 Mayıs'tan 15 Temmuz'a DARBELER ve DEMOKRASİ Sergi Koleksiyonunun da açılışı yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk milletinin gösterdiği onurlu direnişin anlatıldığı şiirler, TÜZDEV’in hayata geçirdiği ‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ kitabıyla ölümsüzleşti. Geliri şehit ailelerine bağışlanacak kitapta şiirleriyle yer alan şairler, 04 Temmuz 2017 Salı günü Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda yapılan özel tanıtım toplantısında bir araya gelerek, kendi şiirlerini seslendirdi. Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden’in derlediği kitapta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözü de yer aldı. Şairlerin kendi şiirlerini seslendirdiği toplantıda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözü de okundu.