“15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi” Eserinin Özel Tanıtım Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı

06.07.2017

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk milletinin gösterdiği onurlu direnişin anlatıldığı şiirler, TÜZDEV’in hayata geçirdiği ‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ kitabıyla ölümsüzleşti. Geliri şehit ailelerine bağışlanacak kitapta şiirleriyle yer alan şairler, 04 Temmuz 2017 Salı günü Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda yapılan özel tanıtım toplantısında bir araya gelerek, kendi şiirlerini seslendirdi.

Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden’in derlediği kitapta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözü de yer aldı. Şairlerin kendi şiirlerini seslendirdiği toplantıda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözü de okundu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kitaptaki yazısında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’nin kurtuluşunun sadece ve sadece milletle birlik olarak gerçekleşebileceğini idrak ettiğimiz o gece, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 15 Temmuz ne kadar küllenirse küllensin, ne kadar üzeri  örtülmeye çalışılırsa çalışılsın, bu milletin özünde var olan o asil duruşun yaşamaya devam ettiğini ortaya çıkarmıştır. Türkiye’nin bir daha 15 Temmuz gibi felaketlere uğramaması için hep birlikte iki şeye aynı anda sahip çıkmak mecburiyetinde olduğumuzu gördük: Birincisi; inancımıza tarihimize, medeniyetimize, kültürümüze, ikincisi de ülkesiyle birlikte dünyanın her köşesindeki mağdurlara, mazlumlara…”

Toplantıda konuşan TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, 1400 şiir arasından derlenen 58 şiirden oluşan ‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ kitabını, 15 Temmuz şehitleri anısına ithaf ettiklerini belirtti. Kemal Tekden, “15 Temmuz gecesi üzerine ne söylense azdır. Bir aslanın kükreyişi ve dirilişiydi o gece… Tanklar, toplar, uçaklar karşısında dik duranların destan yazmasıydı. Kalabalıklar o gece yeniden milletleşti, o gece millet ve milletiyle bütünleşen bir lider devleşti” dedi.

“O gece sanki Çanakkale ruhu canlandı” diyen Kemal Tekden şöyle konuştu: “İstanbul, Ankara, Kayseri… Bütün Türkiye yeniden fethedildi. Dünya yeniden ‘Müslüman Türk’ün direnişine, dirilişine şahit oldu. Mazlumlar sevindi, zalimler üzüldü o gece. 15 Temmuz yeni bir başlangıç oldu. Türkiye, hür ve bağımsız bir asrın kapısını araladı. Çokluk içinde birlik, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduk o gün; her ferdinin bir gecede kahramanlaştığı… Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.”

‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ kitabının özel tanıtım toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise milletimizin tarihinde silinmez bir iz bırakmış bu hadisenin hepimizi derinden sarsan boyutları yanında, geleceğe dair duruş ve davranışlarımızı da şekillendireceğine dikkat çekerek “15 Temmuz bir destan gecesidir. Hainliğin ve kahramanlığın aynı anda yaşandığı ve her şeyin tüm dünyanın gözü önünde cereyan ettiği ve iyi okumamız gereken o geceyi en iyi anlatan kelime, doğrusu “inanılmaz”dır. Halkının üzerine ateş açan, tank süren, meclisini bombalayan asker nasıl inanılmaz ise, ateşin üzerine yürüyen, tankın altına yatan ve bombalara meydan okuyan millet de inanılmazdır. O gece darbe girişimini haber alır almaz tereddütsüz sokağa fırlayanları, dillerinde tekbir, kulaklarında sala sesleri ile tankların üstüne yürüyenleri, ilk safta öne atılıp, göz göre göre şehitliğe koşanları, yaralanıp düştüğü halde hastaneye gitmek istemeyenleri iyi tanımalıyız...” ifadeleri ile sözlerine devam etti.

“15 Temmuz 2016, darbecilik ve millete rağmen milleti idare etme zorbalığının, bir daha hortlamayacak bir yok oluşa mahkûm olduğu gecedir. O gece millet iradesini ortaya koymuş ve kendisinin üstünde artık bir vesayet istemediğini dost düşman herkese ilan etmiştir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman konuşmalarına şu şekil devam etti: “Tarihimizin en büyük destanlarından birisini yazan 15 Temmuz kahramanları, derin milletin ta kendisidir. Derin millet, şerefli mazisinde olduğu gibi yine en zor zamanda çıkıp gelmiş ve kendisi hakkında hesap yapmak isteyenlerin hesabını bozmuştur. Kendilerini minnetle andığımız şehit ve gazilerimizin hiç düşünmeden, hesap etmeden ortaya koydukları o tavır, bugün istiklal ve istikbalimizin teminatı olmuştur. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi yeniden Çanakkale ruhu ile perçinleyen o kahramanlara ne yapsak borcumuzu ödeyemeyeceğiz. Bu vesile ile bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...”

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın konuşma metninin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz’da eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok’u şehit veren Nihal Olçok ise toplantıda duygu yüklü bir konuşma yaptı. 15 Temmuz’un şehit yakınlarında çok farklı tecelli ettiğini belirten Nihal Olçok, “O gece oğlum Abdullah’ın hiçbir hazırlığı olmadan, elinde en ufak bir çakı dahi olmadan o tankın tüfeğin önüne çıkabilme potansiyeli olduğunu ben de sizinle beraber gördüm. Çünkü Abdullah karanlıkta uyumaktan bile çekinirdi. Muhakkak bir ışık isterdi. Ama benim evladımın içinde kocaman bir Hamza varmış” dedi. Nihal Olçok şöyle konuştu: “16 Temmuz benim için; ‘Verdiğin kadarı senindir’ hadisinin hayatıma ilmek ilmek geçişidir. 15 Temmuz’da, ellerinde hiçbir şey olmayan, sadece duygusu, yüreği, ruhu olan kişiler, tankın tüfeğin yenilebileceğini bize gösterdi. Bu toplumu, düşman üretmeden, belli bir düzlemde buluşur hale getirmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Yoksa sürekli kaybetmeye devam ederiz.”

Program sonunda TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden ve Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, 15 Temmuz’da FETÖ’ye ve arkasında güçlere en büyük şamarı vuran milletimizin kahramanlık destanını ele alan “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi" eserinde şiirleri olan şairlerimize ve konuklarımıza teşekkür etti.