10 Okulda Bilim ve Zeka Sınıfı Kurduk

17.10.2017

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) “2016 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” kapsamında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülen Sosyo-Ekonomik Düzeyi Düşük Ailelerin Özel Yetenekli Çocuklarının Bilim ve Zeka Oyunları Yöntemi ile Erken Yaşta Tespiti Projesi’nin çalışmaları hızla tamamlanıyor.

Proje kapsamında oluşturulacak destek sınıfları da geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Projenin yürütücülüğünü Doç. Dr. Rahmet SAVAŞ’ın, Danışmanlığı’nı Prof. Dr. Emine CAN’ın yaptığı geniş kapsamlı çalışmada tespit edilen 10 okulda birer sınıf oluşturularak tüm öğrenciler için zeka gelişimi ve bilimsel çalışma ortamlarına yönelik her türlü donanım sağlandı.

Proje ortağı Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte belirlenen on okulda (Şehit Burhan Öner İ.O., 50.Yıl Besim Kadırgan İ.O., Atatürk İ.O., Fındıklı İ.O., Zümrütevler İ.O., İsmet İnönü İ.O., Şehit Öğretmen Nevzat Akdemir İ.O., Evliya Çelebi İ.O., Nezahat Aslan Ekşioğlu İ.O., Gülensu İ.O.) gerekli olan Zeka Oyunları ve Bilim Uygulamaları malzemeleri ile akıllı tahtalar tedarik edildi.

Mart – Mayıs 2017 tarihleri arasında, adı geçen okullarda 2550 öğrenciye, Bilim ve Zeka Oyunları Uygulamaları yapıldı ve öğrencilerin bu uygulamalar ile tanışması sağlanarak sertifikalar verildi.

Projenin ikinci aşaması olan destek sınıflarının kurulması ise 13 Ekim tarihinde tamamlanmış oldu. Çocukların öğrenme kapasitelerini ve zeka gelişimlerini olumlu yönde geliştirecek ve potansiyellerini ortaya çıkaracak bir ortam yaratabilmenin eğitim sürecinin en önemli parçası olduğu gerçeği gözetilerek proje ilerletildi.

Proje kapsamında, her okulda bir sınıf öğretmenine Bilim Uygulamaları Eğitimi, bir sınıf öğretmenine Zeka Oyunları Uygulamaları Eğitimi ve bir PDR uzmanına Sosyal Beceri Eğitimi verilerek, bu sınıfların yıl boyunca tüm bu eğitimlerle etkili ve verimli şekilde kullanılması amaçlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, proje ekibinin okullarda yaptığı görüşmelerle, eğitim alacak öğretmenler de belirlenmiş oldu.

Ekim ve Kasım aylarında öğretmen eğitimlerin tamamlanması sonrası, “Aile Bilinçlendirme Semineri” ve “Kapanış Konferansı” ile proje sonlandırılıyor olacak.