İslam Ceza Hukuku Kitabı Tanıtım Toplantısı

03.10.2017

Uluslararası Hukukçular Birliği’nin (UHUB) 2015 yılında Antalya’da 32 ülkeden akademisyen ve hukukçunun katılımıyla düzenlediği Uluslararası İslam Ceza Hukuku Konferansının tebliğlerini topladığı ​İslam Ceza Hukuku adlı eser yayınlandı. Eser, İslam ceza​​ hukuku​​ alanında​​ içeriği ​​itibarıyla​​ Türkiye’de​​ ilk​​ olma​​ özelliği​​ taşıyor. Esere katkıda bulunan hukuk ve akademi dünyasının önemli isimleri, 3 Ekim 2017 Salı günü Göztepe Güney Yerleşkemizde gerçekleştirilecek tanıtım toplantısında bir araya gelecek.

2 ciltlik İslam Ceza Hukuku, yurt dışından ve Türkiye’den birçok hukukçu, akademisyen ve uzmanın tebliğlerinden oluşuyor. Eserde, İslam Ceza Hukukunun Genel İlkeleri, Ceza Hukuku Kurallarının Çelişmesi ve Neshi gibi konuların yanı sıra klasik ve modern dönemin tartışmalarına da yer verildiği  tanıtım ​​toplantısı​​ “hukukçu​​ ve​​ akademisyenleri”​​ bir​​araya​​ getirecek.

Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Karaman’ın açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de konuşma yapacak.

Oturum başkanlığını Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri Av. Ahmet Akcan‘ın yapacağı panelle devam edecek programa Hukuk Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, ​​Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Av. Necati Ceylan ve Elbeyoğlu Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Elbeyoğlu katılacak.

Üniversitemiz ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türkiye Hukuk Platformu ve Elbeyoğlu Hukuk Bürosu katkılarıyla düzenlenecek tanıtım toplantısında katılımcılara İslam Ceza Hukuku eseri hediye edilecek.

Yer    : İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Göztepe Güney Yerleşke Konferans Salonu

Tarih : 03.10.2017/ Salı

Saat  : 17.00