Yeni Öğrencilerimizin Yemekhane Hizmetinden Faydalanabilmesi Hakkında Duyuru

10.09.2018

Üniversitemize bu sene kayıt yaptıran değerli öğrenciler,

2018-2019 eğitim öğretim yılında Üniversitemize yeni başlayacak olan öğrencilerimizin Üniversitemiz yemekhanelerinden faydalanmak için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından adlarına düzenlenen MKART'a para yüklemesi yapmaları gerekmektedir.

MKART Nedir?

MKART, İstanbul Medeniyet Üniversitesi personelleri ve öğrencilerine sunulan kurum kimlik kartlarıdır. Bu kartlar manyetik çalışma özelliğine sahip olmakla birlikte bir çip taşırlar. Her kart benzersiz bir dijital kimlikle kullanıcıyla eşleştirilir.

MKART Nasıl Temin Edilir?

Üniversite personelimiz ve öğrencilerimizin kullandıkları mevcut kurumsal kimlik kartları MKART sisteminde kullanılmaya devam edilecektir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne kayıt yaptırmış her yeni öğrenci kayıttan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na müracaat ederek öğrenci kimlik kartlarını (MKART) teslim alabilir. Kayıp, çalıntı, kartın manyetik özelliğini kaybetmesi veya çeşitli nedenlerle kullanıma kapatılması durumunda öğrencilerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde göreve başlayan yeni personellerinin kartları (MKART) ise Personel Daire Başkanlığı tarafından teslim edilmektedir.

MKART Nasıl Aktif Edilir?

MKART’ı yemekhane geçiş sistemlerinde kullanabilmek için kartınızın formatlanarak uygun hale getirilmesi ve aktifleştirilmesi gerekmektedir. Bunun için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından belirlenen noktalarda kart formatlama ve aktif etme işlemleri yapılacaktır. Tüm öğrencilerimizin ve personellerimizin bu noktalardan kartlarıyla ilgili işlem yaptırmaları gerekmektedir. Formatlama ve aktifleştirme işleminin ardından kart hemen kullanılabilir.

Kart tanımlama noktaları;

• Göztepe Kuzey Yerleşke K Blok Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • Göztepe Güney Yerleşkesi B Blok Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (10.10.2018 tarihinden itibaren kart tanımlama işlemleri başlayacaktır.)

MKART’ın Yemekhane Geçiş Sistemlerinde Kullanımı

MKART İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Göztepe, Cevizli ve Orhanlı Yerleşkeleri’nde bulunan yemekhanelerde ödeme aracı olarak kullanılmaktadır. Kart üzerinde bulunan belirli bir bakiyeden kartın tanımlı olduğu tarifeye göre (Öğrenci, İdari, Akademik, Misafir vb.) belirlenmiş olan ücret düşülerek kişinin turnikeden geçişi ve yemek hizmeti alması sağlanmaktadır.

MKART’a Nasıl Para Yüklenir?

MKART’a para yüklemek oldukça kolaydır. Her kullanıcı çevrimiçi olarak kart bilgilerini, bakiyesini ve benzeri detayları görüntüleyebilir, kredi kartı veya banka kartı ile yükleme gerçekleştirebilir.

Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Bilgisayar, tablet veya mobil cihazdan https://mkart.medeniyet.edu.tr adresini açın.
  2. Öğrenciyseniz @ismu.edu.tr personel iseniz @medeniyet.edu.tr’li mail adresini ve mail şifresini girerek giriş yapın.
  3. Menü ikonuna tıklayın ve açılan menüden para yükle kısmını seçin.
  4. Yüklemek istediğiniz miktarı seçerek para yükle butonuna tıklayın.
  5. Karşınıza gelen ekranda Ziraat Bankası Sanal Pos hizmetini göreceksiniz. Bu ekranda ödemenin tahsil edileceği kart bilgilerini girin.
  6. Sonraki ekranda çıkan bilgileri kontrol ederek ödemeyi tamamlayın.
  7. İşleminiz başarıyla tamamlandıktan sonra kartınızı herhangi bir yemekhanede yemek hizmeti almak için kullanabilirsiniz.

MKART para yüklemesini anlatan görsel sunum için TIKLAYIN.

Önemli Notlar

1. Yardım taleplerinizi yardimmasasi.medeniyet.edu.tr adresinden bizlere iletebilirsiniz.
  2. Gün içerisinde 2 veya daha fazla yemek yiyecek olanlar misafir ücreti (10 TL) üzerinden kredi/para çekimleri gerçekleşecektir.