Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması

05.10.2017

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ve Türk Dil Kurumu iş birliğiyle, 2017 Türk Dili Yılı kapsamında, "Kimliğimiz Türkçemiz" konu başlıklı Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması düzenlenecektir. ''Kimliğimiz Türkçemiz'' başlığıyla yola çıkılan yarışmada, millî birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmez teminatı olan Türkçenin doğru ve güzel bir şekilde kullanılabilmesi, dilimizin sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması ve genç yönetmenlerin yarattıkları farkındalık ile sinemaseverlerle buluşturulması hedeflenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bütün lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada, her iki dalda verilecek toplam ödül 125 bin TL olacaktır.
Yarışmaya katılmak isteyenler 10 Aralık 2017 günü mesai saati bitimine kadar gazigsfyarisma@gmail.com adresine başvuru yapabilecekler. Yarışmaya katılım koşullarıyla ilgili şartname gsf.gazi.edu.tr ve tdk.gov.tr adreslerinden alınabilecek. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.