Eylül 2018 Seviye Tespit Sınavı ve İngilizce Yeterlik Sınavı Hakkında Duyuru

03.09.2018

11-13 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak olan STS ve İYS hakkında bilgi aşağıdaki gibidir:

Seviye Tespit Sınavı (STS)

Sınav Tarihi:                         11 Eylül 2018 Salı

Sınav Başlangıç Saati:        10.30

Sınav Yeri:                            İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

STS’ye Girmesi Gereken Öğrenciler

1. Yeni kayıt yaptıran (2018 yılı girişli) %100 İngilizce programlarda öğrenim görecek öğrenciler. (İngilizce Öğretmenliği Bölümü dâhil)
  2. İMU YÖS’de başarılı olan yabancı uyruklu öğrenciler.
  3. Yeni kayıt yaptırıp (2018 yılı girişli olup) isteğe bağlı hazırlık programına başvuran (Türkçe programlara kayıtlı) öğrencilerden kontenjan şartlarını sağlayarak kabul edilenler. (Kontenjan şartlarını sağlayarak hazırlık programına kabul edilen öğrencilerin listesi daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu Web sayfasından duyurulacaktır.)

Önemli Not:

1. Yukarıda yer alan Seviye Tespit Sınavı’na katılmayan 1 ve 2 numaralı gruptaki öğrenciler, 12-13 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı’na (İYS’ ye) giremezlerve doğrudan hazırlık programına alınırlar. Bu gruplardaki öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı'na girebilmeleri için Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 80 almaları gerekmektedir. Seviye Tespit Sınavı'na girmiş fakat 80 alamamış öğrenciler STS' den aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirilirler.
  2. Yukarıda yer alan 3 numaralı gruptaki öğrenciler sadece 11 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı’na (STS’ ye) girecek olup aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirileceklerdir.  Bu öğrenciler, hazırlık sınıfında okumak istediklerini belirtmiş olup İngilizce Yeterlik Sınavı’na (İYS’ ye) girmeyeceklerdir.
  3. STS’ den 80 barajını aşan öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında aynı gün yayınlanacak olup 12-13 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı'na (İYS’ ye) katılabilirler.

İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım:  12 Eylül Çarşamba

1. Oturum Başlangıç: 10.30

2. Oturum Başlangıç: 13.30, Bitiş: 14.30 (1 saat)

Konuşma Sınavı: 13 Eylül 2018 Perşembe

Konuşma Sınavı Başlangıç: 10.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

İYS’ye Girmesi Gereken Öğrenciler:

1. 11 Eylül 2018 tarihinde yapılacak Seviye Tespit Sınavı’ndan 80 ve üzeri not alan öğrenciler, (2018 yılı girişli olup isteğe bağlı hazırlık programına kabul edilen öğrenciler hariç)
  2. 2017 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş olan eğitim hakkını kaybetmemiş beklemeli öğrencilerden sınava girmek istediğini dilekçeyi daha önceden belirtilen tarihler arasında (6 Ağustos 2018 - 3 Eylül 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  3. 2016 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrencilerden sınava girmek istediklerini belirtir dilekçeyi daha önceden belirtilen tarihler arasında (6 Ağustos 2018 - 3 Eylül 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  4. 2017 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfına kayıt yaptırmış fakat hazırlık sınıfından başarısız olmuş isteğe bağlı öğrencilerden sınava girmek istediklerini belirtir dilekçeyi daha önceden belirtilen tarihler arasında (6 Ağustos 2018 - 3 Eylül 2018 tarihleri arasında) vermiş olanlar İYS'ye katılabilirler.

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) Geçme notu 70'tir. İYS' den 70 ve üzeri (69,5 dâhil) alan öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabileceklerdir. Barajı geçemeyen öğrenciler ise puanlarına göre Hazırlık Programı'nda öğrenim görecekleri sınıflara alınacaklardır. Dinleme, Okuma ile Dil Kullanımı ve Kelime Bilgisi 12 Eylül 2018 Çarşamba günü 1. oturumda ölçülecektir. Yazma Bölümü aynı gün 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise 13 Eylül 2018 Perşembe günü gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak olup 15 dakikadan daha fazla süre geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliğini henüz alamamış öğrenciler öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  2. 15 dakikadan daha fazla süre geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (http://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  3. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.