Duyurular

Eğitim Dili Türkçe Olan Bölümlere Yerleşen Tüm Birinci Sınıf Öğrencilerin Dikkatine!

03.09.2018

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5inci maddesi (ı) bendi gereğince, yükseköğretim kurumlarında yabancı dil dersleri zorunlu ders kapsamında yer alır ve bu ders en az iki yarıyıl olarak programlanır ve uygulanır. Üniversitemizde ortak zorunlu yabancı dil İngilizcedir ve temel düzeyde (CEFR A1/A2) İngilizce eğitimini içermektedir. Ayrıca bu dersler uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır.

Eğitim dili Türkçe olan bölümlere yerleşen tüm 1. sınıf öğrencileri için her yıl ilgili akademik takvime göre belirlenen tarihte zorunlu yabancı dil muafiyet sınavı yapılır. Bu kriterlere uygun tüm 1. sınıf öğrencilerimiz (İsteğe bağlı hazırlık programını başarılı veya başarısız olarak tamamlayarak 1. Sınıfa devam edecek olan öğrencilerimiz dâhil) bu sınava katılma hakkına sahiptir.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.